III     DANIELIN KIRJAN 7.LUKUDANIELIN KIRJAN PEDOT ELI MAAILMANVALLAT

Danielille näytetään Jumalan näkökulmasta samoja asioita kuin oli toisessa luvussa näytetty kuninkaalle ensin unessa.

Dan. 7:2. Kertomuksen alku on tämä: Daniel lausui ja sanoi: Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta. 3. Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen.

LEIJONA-PETO MAAILMANVALTA

Leijona 4. Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän.
Kuvapatsaan kultaista päätä vastaa tässä Danielin uninäyssä leijona. Kysymys on petovallan hengestä. Nebukadnessar-kuningas oli tämän vallan alainen, kuten näyttää olevan myös Irakin nykyisessä johtajassa. Leijonaa vastaa myös toinen tai toiset vallat-nimittäin anglo-amerikka.
Englannin kuningashuonetta vastaa tuo leijona. Pohjois-Amerikan vapaussodan v. 1783 seurauksena siirtokunnat vapautuivat Iso-Britannian ylivallasta. Silloin imperiumilta repäistiin siivet. Kotkan siivet ovat nähtävissä USA:n konsulaattien ja edustustojen julkisivuilla. Iso-Britannia oli maailman rikkain valtio vuoteen 1870 mennessä, jolloin se kohosi siirtomaaumperiumiksi. Kultainen pää kuvastaa siten hyvin tätä valtakuntaa. Miten nykyinen Irak voi liittyä Englantiin? Siten, että Englannin kuningas Yrjö V alkoi hallita muinaista "Babyloniaa" v. 1910. Varsinainen valloitus tapahtui v. 1917. Vuonna 1920 Irakista tuli Iso-Britannian mandaattialue; ja vuonna 1921 maa julistettiin kuningaskunnaksi. Kuten Nebukadnessarin armeija aikoinaan, niin Yrjö V:n armeija valloitti Jerusalemin 9.12.1917. Nykyinen Irakin johtaja haaveilee tekevänsä samoin ,jos vain pystyisi.
Tärkein asia juutalaista kansaa ajatellen, oli Englannin ulkoministerin, Balfourin, lupaus 2.11.1917 siitä, että juutalaiset saisivat oman valtion Palestiinaan. Britannian leijona söi sanansa ja niin juutalaiset jäivät Euroopassa Hitlerin kaasukammioihin. Britit asettuivat arabien puolelle ja vastustivat aseellisesti juutalaisten paluuta Palestiinaan. Näin Jumalan maailmassa leijona menetti imperiuminsa, koska asettui Jumalan omaisuuskansaa vastaan. Jumala ei antanut sen enää menestyä. Tämäm leijona-pedon valta otettiin siltä pois, tilalle tuli heikko ihminen ( vrt. Dan. 4).
Siitä lähtien Britannia menetti suurvalta-asemansa USA:lle. Sen myönteinen suhtautuminen Israeliin on tuonut sille runsaasti siunausta - kun taas Englanti on menettänyt kaiken aikaa viimeisiäkin tukikohtiaan (mm. Hongkong). Profetian sanassa Babylonia merkitsee paikoin Irakia-paikoin USA:ta tai uutta maailmanjärjestystä.
USA on nyt jo kahdesti hyökännyt Irakiin. Iso-Britannia on ollut profeetallisesti mukana. Kysymys on pitkälti siitä, että Jumala on sallinut Lähi-Idän tilanteeseen tämän väliintulon.
Israel on tällä tavoin pelastunut Saddam Husseinin terrori-iskuilta. Onko hinta kuitenkin liian kallis USA:lle vai johtaako tämä mahdollisesti suurempaan välienselvittelyyn islamilaisen ja kristityn maailman välillä. Jotain peruuttamatonta tapahtui 9.11.2001 kaksoistornien kaaduttua New Yorkissa. Mitä ilmeisimmin USA on menettämässä maailman johtajuuttaan välittömässä lähitulevaisuudessa. Dollari on laskussa ja USA:n velkaantuminen on riistäytymässä. Japani on myöskin suurissa talousvaikeuksissa. Euroopan Unionista on tulossa seuraava maailmanvalta. USA:n on profetian valossa luovutettava johtajuus. Tämä merkitsee, että leijonan siivet otetaan pois- USA ei enää lähtisi niin helposti mukaan kansainvälisiin ja merentakaisiin operaatioihin.

Mitä tulee Israelin tilanteeseen, suosittelen Pekka Sartolan teoksia: Tähtäimessä Israel ja Harmagedon.

KARHU-PETO MAAILMANVALTA

Karhu Dan. 7:5. Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa."
Historiallisessa kuvapatsaassa karhun kohdalla on Meedo-Persia. Kyseinen valtakunta kulisti tieltään Lyydian, Egyptin ja Babylonian. Toisen maailmansodan aikana britit ja neuvostojoukot miehittivät Iranin, jota nimeä valtiosta oli alettu käyttää v. 1935. Sodan jälkeen Neuvostoliitto veti joukkonsa pois vuonna 1946, viimeisenä miehittäjistä. Neuvostoliitto eli nykyinen Venäjä on siis ollut Persian hallitsija. Vuonna 1917 tapahtui Venäjän vallankumous, tällöin karhu nostettiin toiselle kyljellensä. Kommunismin myötä peto kylvi kuolemaa ja väkivaltaa laajassa valtapiirissään. Onneksi se on pysynyt melko paikallaan, joten kuva kyljellään olosta on osuva. Hammasten välissä olevat kolme kylkiluuta merkitsevät ensisijaisesti kolmea maailmansotaa, joista kaksi on ollut. Vähintään 60 milj. venäläistä ym. sai surmansa Leninin ja Stalinin puhdistuksissa ja maailmansodissa. Hesekielin kirjassa puhutaan Googista, joten pedolla on lopun ajan tapahtumissa vielä tehtävänsä. Googin sota luultavasti edeltää ns.. Harmageddonin taistelua. Venäjän karhusta puhutaan aivan yleisesti - heillähän oli olympialaisissa Miska-karhu maskottina. Kommunismin henkivalta painui maan alle v. 1988. Milloin se nousee taas uudelleen?
Hesekielin kirjassa luvuissa 38-39 on kerrottu miten Goog joukkoineen tulee kerran hyökkäämään salakavalasti Israelin kimppuun. Venäjä kumppaneineen tulee kuitenkin kukistumaan.

Tältäkin osin suosittelen em. Pekka Sartolan kirjoja.

PANTTERI-PETO MAAILMANVALTA

pantteri Dan. 7:6. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta.
Kuten kuvapatsaan kohdalla on havaittu, maailmanvallat seuraavat toisiaan Aleksanteri Suuri
hallitsi oikeastaan vain 12 vuotta, 334-323 eKr. Samoin Adolf Hitler hallitsi hänkin 12 vuotta v. 1933-1945 kylvien tuhoa ja hävitystä erityisesti Euroopassa. Saksa valloitti Kreikan vuonna 1941 ja hallitsi sitä aina vuoteen 1944. Toisin sanoen Aleksanteri Suuren valtakuntaa eli suurkreikkaa vastaa profetiassa Saksa. Karhu-pedon tavoin pantteri on erittäin väkivaltainen. Kuitenkin juuri nopeus ja väijyminen on tälle pedolle tyypillistä. Salassa juutalisetkin tapettiin kaasukammioissa. Salamasotaa käytiin pantteri-nimisillä aseilla. Hitler johti Kolmatta Valtakuntaansa arjalaisen sankarin tavoin.
Ilmeinen esikuva oli Aleksanteri Suuri. Mutta kuten hänenkin valtakuntansa jakoivat neljä kenraalia, samoin Saksan jakoivat neljä voittajavaltaa: Englanti, USA, Ranska ja Venäjä. Pantteripedon neljä siipeä tarkoittaa nopeaa liikkuvuutta. Aleksanteri Suuren samoin kuin Saksan armeija olivat tunnettuja erityisestä taistelustrategiasta, joka perstui aselajien väliseen taktiseen yhteistyöhön (Bliezkrieg).
Neljä päätä kuvaavat valtakunnan hajoamista veljään eri osaan. Hitler puhui kolmannesta valtakunnasta, joka kuitenkin tuhoutui. Natsismi meni maan alle, josta se jälleen on nousemassa. Saksat ja Berliini jaettiin, kunnes 1980-luvun lopulla tuli historiallinen käänne.
Kommunismin kaatuminen loi jälleen mahdollisuuden niiden yhdistymiseen. Kansallisuusvaltiot pääsivät orjuuden ikeestä. Saksojen yhdistymisen myötä Saksa on hakeutunut osaksi EU:a- erääksi sen johtovaltioista. Itä-Saksan jälleenrakentamisen kustannukset tulevat silloin koko Euroopan kustannettavaksi. Entiset Neuvostoliiton satelliitit hakeutuvat EU:n ja Naton siipien suojaan. Saksan saama kuolinhaava on ihmeellisesti parantunut.
Saksa yhdessä Ranskan kanssa näyttää vievän EU:a vahvasti liittovaltion suuntaan.
Saksan oma pankkikriisi ja valtavat Venäjän saatavat sekä itäisen Saksan ongelmat vievät kuitenkin Saksan painoarvoa alas. Euroopan vapaamuurarit ovat päättäneet uhrata Saksan EU:n tieltä.

NELJÄS PETO

Neljäs peto Dan. 7:7. Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.
Kuvapatsaan raudan ja savensekaiset jalat vastaavat tätä petoa, jolla on rautaiset hampaat. Luonteeltaan se on erilainen kuin muut pedot, joilla luonnollinen lajinomainen petomaisuus. Tämä peto on sekasikiö ja risteytys, jossa on muiden petojen ominaisuuksia. Sen tähden Ilmestyskirja 13:1-2 kuvaavat sitä:
Ilm. 13:1. Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.
2. Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.
Neljäs peto muistuttaa leopardia eli pantteria. Toisin sanoen saksalaistyyppinen valtakunta on muodostumassa silmiemme eteen. Leijonan kaltainen suu on viittaus anglo-amerikkalaiseen kulutusyhteiskuntaan ja kaupallisuuteen-kyse on markkinataloudesta. Karhun jalat merkitsevät sitä, että tuo valtakunta pysyy paikallaan. Tänä päivänä Saksassa on käytössä Leopard-nimiset panssarivaunut,joita pidetään ehkä maailman parhaina ( 55 tn/70 km/t).
Daniel oli ymmällään ja peloissaan tästä näystä.
Dan. 7:19. Senjälkeen minä tahdoin saada varmuuden neljännestä pedosta, joka oli erilainen kuin kaikki muut ja ylen hirmuinen; jolla oli rautaiset hampaat ja vaskiset kynnet, joka söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa;
Rautaiset hampaat ovat osoitus poliittisesta vallankäytöstä, joka on jopa epäinhimmillistä-totalitääristä. Vaskiset kynnet viittaavat saksalaistyyppiseen rahapolitiikkaan-pyrkimys on saada mm. vahva valuutta.
Enkeli vastaa Danielille:
Dan. 7:23. Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen. 24. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta.
Kuvapatsaan kymmenen varvasta vastaavat kymmentä sarvea tällä pedolla. Pakanallinen Rooma koki historiallisen loppunsa ,kuten kuvapatsaan selityksen yhteydessä todettiin. Kuitenkaan Rooman henki ei ole hävinnyt, vaan se on ollut Jumalan toimesta sidottuna määräajan.Euroopan johtavat vapaamuurarit ovat päättäneet tuhota maanosamme kansojen itsenäisyyden perustamalla Euroopan Unionin. Suurten liittojen muodostuminen on tällä hetkellä tosiasia. Tämä koskee niin Afrikkaa kuin Aasiaa.
Erilaisia vapaakauppa-alueita muodostetaan samalla kun maailmankauppaa vapautetaan WTO:n toimesta. Valtataistelua on käyty Anglo-Amerikan ja Euroopan vapaamuurarien kesken. Jälkimmäiset ovat saaneet aikaiseksi EU:n uuden ns. perustuslakiluonnoksen, jota pyritään runnomaan läpi vuosien 2003 ja 2004 taitteessa.
Aikataulu tuskin tulee pitämään. Eräs vahva merkki on EU:n jäsenvaltioiden määrä. Se on nyt 15. Tulossa on kuitenkin 10 uutta jäsenvaltiota. Tämän lisäksi on vielä kaksi (2) uutta maata-viimeisenä Turkki liittymässä Unioniin. Tällöin valtioiden luku nousisi profeetallisesti merkittävään 27 kpl:een, mikä on juuri sama kuin Danielin ja Ilmestyskirjan järjestysnumero (27.kirja). Unionissa kuitenkin lopulta 10 valtiota tai niiden edustajaa tulevat ns. päätösvaltaan (vrt. 10 varvasta ja sarvea).
Tässä kohtaa pyydetään siirtymään linkkiin: pasuunasoi/lopunaika: Euroopan Unioni

Edellinen sivu     Tulosta tämä sivu     Seuraava sivu